Bo mi już ręce (i oczy) opadają. A jest to ostatni etap rozszyfrowywania zagadki "Czemu laptop nie ładuje baterii?"  W kierunku przewodzenia (w układzie)ma 430 Ohm. Czy to może oznaczać że jest walnięta? Tylko co tam na podmianke wstawić.....
 Bo mi już ręce (i oczy) opadają. A jest to ostatni etap rozszyfrowywania zagadki "Czemu laptop nie ładuje baterii?"  W kierunku przewodzenia (w układzie)ma 430 Ohm. Czy to może oznaczać że jest walnięta? Tylko co tam na podmianke wstawić.....

SQ5AZP pisze:Na pinie 12 powinno pojawić się napięcie zasilania (startowe) na pinie 5 powinien występować przebieg generatora (piłokształtny).
Kamiński A. pisze: Proponuję sprawdzić zasilacz (....) ewentualnie kondensatory w otoczeniu.

czy w rezystorach SMD kolor ma znaczenie
  czy w rezystorach SMD kolor ma znaczenie  Jeszcze pytanie z działu science-fiction
  Jeszcze pytanie z działu science-fiction  : czy na rezystorze oznaczenie "R100" i "100R" to jest to samo
 : czy na rezystorze oznaczenie "R100" i "100R" to jest to samo 
Wróć do „Identyfikacja elementów”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 8 gości