JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Tematy związane z serwisem i naprawą urządzeń (TV, audio, SAT, telefony i inne..)
karo9522
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Posty: 6
Rejestracja: śr 29 paź 2014, 21:38

JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Postautor: karo9522 » śr 29 paź 2014, 21:40

Witam.
Mam problem z moim radyjkiem otóż, zamontowałem go w samochodzie i nie zaizolowałem kabli i nastąpiło zwarcie nagle radio sie wyłączyło. Wiec postanowiłem je otworzyć i zobaczyć co sie przypaliło niżej foty, nic nie grzebałem bo się za bardzo na tym nie znam. Liczę na Waszą Pomoc.

Pozdrawiam.

http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrhw.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrha.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrrr.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrrn.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrre.jpg/
http://ifotos.pl/zobacz/201410271_wpnrrrq.jpg/

karo9522
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Posty: 6
Rejestracja: śr 29 paź 2014, 21:38

Re: JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Postautor: karo9522 » czw 30 paź 2014, 14:19

ten rezystor juz usunolem i zastapilem, nowym

karo9522
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Posty: 6
Rejestracja: śr 29 paź 2014, 21:38

Re: JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Postautor: karo9522 » czw 30 paź 2014, 18:49

i macie jakiś pomysł żeby to połączyć ?

sp9ttz
Piszący użytkownik 3
Piszący użytkownik 3
Posty: 66
Rejestracja: pt 24 sty 2014, 1:40
Lokalizacja: Bytom

Re: JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Postautor: sp9ttz » czw 30 paź 2014, 23:09

Po wyczyszczeniu płytki te przepalone ścieżki można połączyć przewodami ale to nie znaczy że już zadziała. Mogą też być uszkodzone układy scalone. Z niektórych uszkodzeń można wnioskować że przyczyną mogło być odwrotne podłączenie zasilania a nie tylko zwarcie przewodów w dobrze działającym radiu.
Ostatnio zmieniony pt 31 paź 2014, 10:27 przez sp9ttz, łącznie zmieniany 1 raz.

karo9522
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Posty: 6
Rejestracja: śr 29 paź 2014, 21:38

Re: JVC KD-r312 - Przypalona Plytka

Postautor: karo9522 » czw 30 paź 2014, 23:50

może mi to narysować jak to podłączyć przewodami


Wróć do „Serwis urządzeń”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron