SAMSUNG CK3312Z- PROBLEM Z FONIĄ......

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
leszczu
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

SAMSUNG CK3312Z- PROBLEM Z FONIĄ......

Postautor: leszczu » pn 25 paź 2004, 23:24

Witam
problem jak wyżej.....a mianowicie fonii nie da się zestroić.....podstawiałem równoległą OMEGI i RYMI i nic!....lecz znalazłem uszkodzony kubek stanowiący zewnętrzny obwód strojony 5.5MHz dołączony do 2 nóżek TDA 8305 i stanowiący jego część aplikacji
Moje pytanie jest następujące:
czy aby uzyskać normalną fonię należy zrobić coś z tym kubkiem?...wprawdzie jest on na 5.5MHz i wydawałoby się że jest nie potrzebny do fonii 6.5MHz to wyjmując go fonia sie ścisza do minimum i pozostaje słaby poziom i w dodatku ze słyszalnym warkotem.....- ostatecznie pomyślałem, że jeśli udałoby mi się wyeliminować ten warkot to mógłbym dołożyć dodatkowy wzmacniacz mocy na wyjściu....
co o tym wszystkim myślicie?
pozdrowienia dla wszystkich

Gość

Postautor: Gość » czw 28 paź 2004, 8:31

wymien filtr z fala naofwk2955 sfe 5,5 na 6,5 i wtedy zajmij sie tym obwodem przy tda moze pomoze wykrecenie rdzenia jak nie to trzeba zmniejszyc pojemnosc z nim rownolegla (moze byc wewnatrz kubka)

Wróć do „Podzespoły i układy”