Co nie znaczy, że kończę (mam nadzieję) udział w dyskusjach, szczególnie w tematyce audio (primo verso elektroakustyce).

PI

:D:D
:D:D ) upragnionych zestawów nie było w sklepie. Kupiłem zatem (w zgodzie z modą) jakiś badziewny amplituner Philipsa z 5 głośnikami. Na początku grało super, ale zachciało się więcej.
 ) upragnionych zestawów nie było w sklepie. Kupiłem zatem (w zgodzie z modą) jakiś badziewny amplituner Philipsa z 5 głośnikami. Na początku grało super, ale zachciało się więcej.
 . Mimo małego trafa, niewielkich elektrolitów(ELWO sic! ) i tylko 1 pokętle, przebił WS, Philipsa i wiele innych wynalazków. Długo na nim słuchałem...
 . Mimo małego trafa, niewielkich elektrolitów(ELWO sic! ) i tylko 1 pokętle, przebił WS, Philipsa i wiele innych wynalazków. Długo na nim słuchałem...

. Gdzie tu zalety? Mozna zwrocic uwage na sama mase
 . Gdzie tu zalety? Mozna zwrocic uwage na sama mase  - Radmor 10,5 kg, Sony - cos z 4-5kg. Altusy przy dobrym ustawieniu graja naprawde dobrze, a tub NIE NALEZY PRZESTEROWYWAC! Wiec juz nawet ja, zagorzaly fan Radmora, klaniam sie w strone Kolegi Movzx i wole zdecydowanie poczciwa, niezawodna Diore od zrobionego napredce ukladziku na TDA.
 - Radmor 10,5 kg, Sony - cos z 4-5kg. Altusy przy dobrym ustawieniu graja naprawde dobrze, a tub NIE NALEZY PRZESTEROWYWAC! Wiec juz nawet ja, zagorzaly fan Radmora, klaniam sie w strone Kolegi Movzx i wole zdecydowanie poczciwa, niezawodna Diore od zrobionego napredce ukladziku na TDA.

:D:D . O dzwięku powiem jedno - swoich płyt słuchałem jakbym pierwszy raz je miał w rękach. Niby to samo, ale ile rzeczy które mi poprzednio umknęły!! Taka niewymuszona naturalność.
 . O dzwięku powiem jedno - swoich płyt słuchałem jakbym pierwszy raz je miał w rękach. Niby to samo, ale ile rzeczy które mi poprzednio umknęły!! Taka niewymuszona naturalność.
 . I wszystko na kilku watach i głosnikach jak z muzeum o efektywności ok 93dB (specjalnie pod lampę).
. I wszystko na kilku watach i głosnikach jak z muzeum o efektywności ok 93dB (specjalnie pod lampę).
 ). Poczytajcie inne fora, a się przekonacie, że taki wzmak naprawdę się nie wstydzi przy konkurencji. Oczywiście nie można go "zestroić" bo to układ zamknięty ale potrafi dopieszczony elementami zagrać. I to za psie pieniądze. Oczywiście w rozsądnych granicach mocowych - 70 czy 100W to lekka przesada w tym scalaku.
 ). Poczytajcie inne fora, a się przekonacie, że taki wzmak naprawdę się nie wstydzi przy konkurencji. Oczywiście nie można go "zestroić" bo to układ zamknięty ale potrafi dopieszczony elementami zagrać. I to za psie pieniądze. Oczywiście w rozsądnych granicach mocowych - 70 czy 100W to lekka przesada w tym scalaku. 

. Zostawmy wycieczki osobiste na boku albo w żartobliwych granicach.
. Zostawmy wycieczki osobiste na boku albo w żartobliwych granicach.
 . Ja nie szukam innego brzmienia tej samej płyty - ja zmieniam płytę.
. Ja nie szukam innego brzmienia tej samej płyty - ja zmieniam płytę.

.
.

.  Jak mówiłam bez obrazy. Po prosty sprawdzałem Twe reakcje bowiem z kilku przeczytanych tematów wywnioskowałem iż lubisz potrząsać szabelką
.  Jak mówiłam bez obrazy. Po prosty sprawdzałem Twe reakcje bowiem z kilku przeczytanych tematów wywnioskowałem iż lubisz potrząsać szabelką  
 W obu przypadkach cel uświęca środki.
 W obu przypadkach cel uświęca środki.

. Altusy z zalozenia byly zrobione do glosnego i estradowego grania na prywatkach, a to ze maja bardzo dobra jakosc dzwieku to efekt uboczny produkcji
. Altusy z zalozenia byly zrobione do glosnego i estradowego grania na prywatkach, a to ze maja bardzo dobra jakosc dzwieku to efekt uboczny produkcji  . A tuby dobrze uzytkowane wole zdecydowanie bardziej od kopulek. Choc ta wypowiedzia zrodze pewnie jakis bunt, ale ktora kopulka zagra tak szybko i jednoczesnie zdecydowanie? Dzwonki i talerze, ew. wysokie dzwieki strunowcow sa przynajmniej dobrze slyszalne. A poza tym w Altusach wrecz trzeba bylo zastosowac tube, aby mogla "odbic sie" od mocnego, nieco za wysoko zestrojonego niskotonowca. Swoja droga, byly takie kolumny jak Geton 70 <Patrz Altus 110 na rynek francuski
. A tuby dobrze uzytkowane wole zdecydowanie bardziej od kopulek. Choc ta wypowiedzia zrodze pewnie jakis bunt, ale ktora kopulka zagra tak szybko i jednoczesnie zdecydowanie? Dzwonki i talerze, ew. wysokie dzwieki strunowcow sa przynajmniej dobrze slyszalne. A poza tym w Altusach wrecz trzeba bylo zastosowac tube, aby mogla "odbic sie" od mocnego, nieco za wysoko zestrojonego niskotonowca. Swoja droga, byly takie kolumny jak Geton 70 <Patrz Altus 110 na rynek francuski  .> i mialy kopulke GDWK 9/80. Mialem okazje sluchac - wysokie tony byly zdecydowanie zbyt delikatne jak na te kolumny.
.> i mialy kopulke GDWK 9/80. Mialem okazje sluchac - wysokie tony byly zdecydowanie zbyt delikatne jak na te kolumny.
 .
. :D:D

) i Altusy 110. Mialem okazje sluchac go na ZG-30C (fabrycznie zalecane do tego Radmora - mam nawet instrukcje
) i Altusy 110. Mialem okazje sluchac go na ZG-30C (fabrycznie zalecane do tego Radmora - mam nawet instrukcje  ) i Altusy wypadaja znacznie lepiej, mimo impedancji 8 ohm (Radmor - 4 ohm). Ja osobiscie polecam Altusy. Jesli chodzi o odsluch quasikwadrofoniczny - ja mialem podlaczony na Altus 110 i ŁZR A-17. Gra w tym ustawieniu calkiem przyjenie
) i Altusy wypadaja znacznie lepiej, mimo impedancji 8 ohm (Radmor - 4 ohm). Ja osobiscie polecam Altusy. Jesli chodzi o odsluch quasikwadrofoniczny - ja mialem podlaczony na Altus 110 i ŁZR A-17. Gra w tym ustawieniu calkiem przyjenie  .
.

, to takie ZG-30C zupelnie wystarcza. Jesli jednak chcialbys poszalec, polecam jednak Altusy. 75 to proporcjonalnie mniejsza wersja 110, tak jak 110 maja sie do 140 (Nowa seria to kolejno: 150, 200, 300). Moje 110 maja wymiar: (WysxSzexGl) 73 z podstawkami x 33 x 31 z maskownicami [cm]. Jednak warto przy kupnie uzywanych Tonsili patrzec, czy nie byly regenerowane. Jesli chodzi o starsze modele latwo to zauwazyc - przewaznie zawieszenia uzyte do regeneracji sa gumowe (oryginalnie pianka), jesli nawet piankowe to sa przyklejone do zewnetrznej czesci membrany. W oryginale wygladac powinny tak jak na zalaczonym foto
 , to takie ZG-30C zupelnie wystarcza. Jesli jednak chcialbys poszalec, polecam jednak Altusy. 75 to proporcjonalnie mniejsza wersja 110, tak jak 110 maja sie do 140 (Nowa seria to kolejno: 150, 200, 300). Moje 110 maja wymiar: (WysxSzexGl) 73 z podstawkami x 33 x 31 z maskownicami [cm]. Jednak warto przy kupnie uzywanych Tonsili patrzec, czy nie byly regenerowane. Jesli chodzi o starsze modele latwo to zauwazyc - przewaznie zawieszenia uzyte do regeneracji sa gumowe (oryginalnie pianka), jesli nawet piankowe to sa przyklejone do zewnetrznej czesci membrany. W oryginale wygladac powinny tak jak na zalaczonym foto  (Charakterystyczny karb na membranie basowki przed zawieszeniem). Niektorzy twierdza, ze Altusy dobrze zregenerowane graja lepiej od oryginalu. Moim zdaniem efekt wymiany nawet samego zawieszenia na gumowy jest tragiczny... Jesli drecza Cie jeszcze jakies pytania, pisz - ja postaram sie pomoc. Kolega Movzx pewnie tez
 (Charakterystyczny karb na membranie basowki przed zawieszeniem). Niektorzy twierdza, ze Altusy dobrze zregenerowane graja lepiej od oryginalu. Moim zdaniem efekt wymiany nawet samego zawieszenia na gumowy jest tragiczny... Jesli drecza Cie jeszcze jakies pytania, pisz - ja postaram sie pomoc. Kolega Movzx pewnie tez  .
.

. Plastiki lub pseudo-wlokniste
. Plastiki lub pseudo-wlokniste  tez nie sa lepsze. Ale poza tym lepiej zregenerowac niz wyrzucic. Kto by placil 160 PLN za 1 niskotonowke...
 tez nie sa lepsze. Ale poza tym lepiej zregenerowac niz wyrzucic. Kto by placil 160 PLN za 1 niskotonowke...
 .
.
:D:D :D:D

. Tylko trzeba bardzo uwazac, zeby dobrze wycentrowac cewke - w przeciwnym razie glosnik bedzie trzeszczec i charczec. Jesli chodzi o klej - uzywalem bezbarwnego polimerowca - dlugo schnie dajac mozliwosc korekty i po wyschnieciu zachowuje elastycznosc. Polecam domowe regeneracje osobom niezwykle cierpliwym
. Tylko trzeba bardzo uwazac, zeby dobrze wycentrowac cewke - w przeciwnym razie glosnik bedzie trzeszczec i charczec. Jesli chodzi o klej - uzywalem bezbarwnego polimerowca - dlugo schnie dajac mozliwosc korekty i po wyschnieciu zachowuje elastycznosc. Polecam domowe regeneracje osobom niezwykle cierpliwym  . Jesli sie dobrze przylozymy, kolumny zagraja dokladnie jak oryginaly i w dodatku bardzo malym kosztem
. Jesli sie dobrze przylozymy, kolumny zagraja dokladnie jak oryginaly i w dodatku bardzo malym kosztem  .
.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 24 gości