NEC K3296 - problem ze znalezieniem.... zna ktos zamiennik ?

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
zixtrox
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

NEC K3296 - problem ze znalezieniem.... zna ktos zamiennik ?

Postautor: zixtrox » śr 21 kwie 2004, 11:36

Problem jest taki, spaliły mi się te tranzystory i nie bardzo w sklepach mozna je dostac, wiec czy moglby ktos znalezc jakis zamiennik do tego urzadzenia? Na poprzednim forum podpowiedzieli mi ale nie bardzo mi to cos mowi a tak po zatym jak powiedzialem w sklepie tylko numery to nie wiedzieli o co chodzi. Dobra podaje te zamienniki co podali mi na innym forum : 703al, 55n03lt, 6030al, buz102s, czy moze ktos bardziej to rozwinac (szczegolnie 703al - ponoc najbardziej wydajny) lub podac swopj znaleziony konkretnie zamiennik i gdzie mogl bym go dostac ewentualnie odkupic jezeli ktos takowy posiada.

Z gory dzieki.
Załączniki
D14063EJ2V0DS00.pdf
Na tym zalaczniku znajduja sie informacje o trazystorze NEC K3296
(422.25 KiB) Pobrany 509 razy

Mariusz G.

Postautor: Mariusz G. » pt 09 lip 2004, 22:24

Ten MOSFET to nie jest żadne wielkie halo. Zastosuj któryś z tych:
PHP45N03 lub PSMN004-25. Obydwa są super i duużo lepsze od oryginału. Polecam zwłaszcza PSMN004 - ma tylko 4mohm.

Mariusz G.

Postautor: Mariusz G. » pt 09 lip 2004, 22:32

Aha, jeszcze jedno. Sprzedawcy, na których natrafiłeś to jacyś dyletanci. Mało tego - tłuki nie potrafiące korzystać z katalogu. Firma w której pracują oferuje wąski asortyment i ma potężną marżę (czytaj: mają drogo). Zgadłem?

PS. Uwaga na bramkę - rzadko zdarza się ją uszkodzić ale na wszelki wypadek nie głaszcz kota nie czesz się a przed montażem lub dotykaniem elementu rozładuj gdzieś do obudowy.

Wróć do „Podzespoły i układy”