ferdek1018 + jtag

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
romcost
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

ferdek1018 + jtag

Postautor: romcost » pt 13 maja 2005, 11:50

Panowie, mam taki proble:
Mam Jtaga z Epsilonu i ... niestety porażka
JKeys rozpoznaje procesor bez problemów, ale za cholerę nie rozpoznaje flescha...
Wywala albo "error reading from DCUControl register" albo ( zależy od wersji Jkeysa) "the flesh codes returned are not recognized by jKeys. Mfg/Device codes returned are FFFFFFFF/FFFFFFFF(JEDEC) and FFFFFFFF/FFFFFFFF (FleshFile) ....

Raz udało mi się jakimś dziwnym cudem ( na ok 100 prób) rozpoznać flesha, ale było to co innego niż jest faktycznie w tunerze (a mam firmy MX E041472 typu 29LV160ATTC-90) i nie został rozpoznany producent, ale skasowałem flesha, zapisałem nowym wsadem i ciemność totalna (nawet diody nie żyją)...

Moją zabawę robiłem krok po kroku zgodnie z instrukcją @leonidasa (wielkie dzięki dla @leonidasa ten opis to dobra robota). Przypuszczam, że jKeys nie ma zdefiniowanego tego epromu i to może być przyczyna.
Acha nie zwierałem żadnego tranzystora do masy, bo z opisów do 1018 które widziałem, takiego w ogóle nie ma na płycie (ponadto te zwieranie o ile się nie mylę dotyczyło chyba tylko fleshów intela)...

Ponowne 100 prób rozpoznania flescha kończy się komunikatami j/w ...
Panowie, jak macie jakąś koncepcjęto proszę o radę ...

Wróć do „Podzespoły i układy”