Ta przetwornica ma zasilać wszytsko co będzie pobierać mniejszy prąd od 10mA....Gdy przekroczy 10mA to wtedy ma zadzialać zabezpieczenie i ma się wyłączyć omawiana przetwornica. Excray podsunął mi taki schemacik bezpiecznika elektronicznego
http://brzozetti.w.interia.pl/bezp/ co sądzicie o włączeniu tego ukłądziku do mojego układu?...czy może jest jakiś inny prostszy sposób?.....wogole to mam jeszcze takie pytanko. Jak będę dobierać tranzystor to jakimi paramterami mam sie kierować?? i czy musze ustalić punkt pracy tranzystora?? JAng mówisze, że mosfecika sobie zastosować:)...kurcze bym zastosował ale nie wiem gdzie jest taki bądź podobny mosfecik w Pspice-ie także prośiłbym o jakiś typ bipolarnego

. Aha jeszcze jednego.....Jak mi sie napięcie naładuje do 100V to po jakimś czasie mi zaczyna delikatnie opadać napięcie na wyjściu a jak podłacze obciążenie na wyjscie w postaci rezystora to juz dzieje sie sajgon...co z tym zrobić?? Jakiś stabilizator?? czy moze to wina tranzystora, który sie nasycił i nie chce przewodzić bo wląsciwie napiecie spada do ok wartości nap wej (zapewne przez spadki na poszczególnych elementach)....za wszelkie info z góry wielkie DZIĘKI