Miernik pojemnosci P589

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
Wlad
Raczkujący użytkownik 2
Raczkujący użytkownik 2

Miernik pojemnosci P589

Postautor: Wlad » sob 17 wrz 2005, 15:08

Witam!
Mam miernik prod USRR typ P589 pelna nazwa jaka widnieje na plycie glownej "Most premiennogo toka" jest to bardzo dobry i dokladny miernik pojemnosci miezy od 001pf szesc miejsc po przecinku, i jeszcze jak byl dobry to po wlaczeniu to cale 12 zer "stalo jak drut" od czasu do czasu jedynka wskoczyla na ostatnim zerze. Ma funkcje automat... tak ze jest bardzo wygodny, zbudowany jest na tranzystorach. przekaznikach elektromechanicznych, cyfry wyswietlane sa na wskaznikach lampowych typu Nixe. bardzo chcialbym go naprawic ale nie mam schematu do niego. W zwiazku z powyzszym mialbym goraca prosbe do tych wszystkich co by mnie nakierowali na jakis ruski sklad archiwalnych schematow przyzadow pomiarowych "Izmierenia". bardzo byl bym wszystkim wdzieczny za pomoc.

PS. ja mam tez w swojej kolekcji bardzo duzo schematow roznych tylko nie mam wlasnego skanera,ale jak by cos bylo potrzeba a ja bym posiadal, to gdzies zeskanuje i z przyjemnoscia podrzuce.
Pozdrawiam.
Wladyslaw Z.

Wróć do „Podzespoły i układy”