Mikrofala

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
marcinelektronik
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Mikrofala

Postautor: marcinelektronik » sob 25 lut 2006, 14:14

Witam.
Mam mikrofalówkę z wyświetlaczem lampowym takie jakie sa w magnetowidach, chcę zmienić kolor świecenia liter, wyświetlacz świeci na niebiesko bardzo jasno, a przed wyświetlaczem mam folię która zmienia mi kolor na zielony, ja chcę mieć wyświetlacz koloru czerwonego, więc chcę zapytać czy ktoś nie wie gdzie można kupić taką folię lub wyświetlacz.
Myślałem też by kupić inny wyświetlasz i przełożyc folię.
Za podpowiedż z góry Dziękuje.
Pozdrawiam.
Marcin.

movzx
Aktywny użytkownik 3
Aktywny użytkownik 3
Kontaktowanie:

Postautor: movzx » ndz 26 lut 2006, 1:05

Polecam jeszcze dolozyc podswietlany na hiperjasno wentylator chlodzacy magnetron... No i oczywiscie panel sterujacy do niego podswietlany 10 kolorami. Albo w ogole przerzucic na chlodzenie woda. Oczywiscie spod komory tez podswietlony - na niebiesko LEDami :]

PS. Nieco sarkastyczny ton wypowiedzi wynika z faktu ze strasznie nie lubie "moddingu" wszystkiego co sie da :[

PPS. Nie spotkalem sie z VFD swiecacymi na czerwono. I uwazam ze bardzo dobrze :]

diodus
Aktywny użytkownik 1
Aktywny użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: diodus » ndz 26 lut 2006, 14:07

Są czasem takie pomarańczowywawe - we wskaźnikach wysterowania. Co prawda również nie bawi mnie taki bajer, ale z praktycznego punktu widzenia to trudne, bowiem trudno dostać lampę z zimną katodą , o określonym układzie znaków i jeszcze odpowiednim kolorze. Więc proponuję albo spisać układ znaków, rozrysować wyprowadzenia i często odwiedzać szroty(powodzenia ;) ) albo po prostu sobie odpuścić. Za duzo kombinacji jak dla jedynie efektu wizualnego. No chyba że to przedwsięzięcie wyłącznie artystyczne i ma duzy budżet ;P

Wróć do „Podzespoły i układy”