Greatz CTV A70 SN

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
dziis
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Greatz CTV A70 SN

Postautor: dziis » pn 06 mar 2006, 0:45

Posiadam telewizor Graetz CT A70 SN z popsutym trafopowielaczem jest to AFS367 1104.020.Chcialbym sie dowiedziec jaki jest do niego zamiennik ktos mi powiedzial ze moze to byc HR8029 Pozdrawiam

PI

Postautor: PI » pn 06 mar 2006, 1:23

Witam; cos jest nie tak z tym oznaczeniem - w wykazach HR Diemen nie ma odpowiednika. Podejrzewam błąd w podanym typie FBT. Do Graetza powinien być jakis zamiennik.
PI

PI

Postautor: PI » pn 06 mar 2006, 1:29

Jeszcze ja... dla HR8029 Diemen nie wymienia ani firmy Graetz, ani żadnej z firm korporacyjnych; zatem może to być błedna informacja. Podkreslam - może, ale nie musi.
PI

dziis
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Postautor: dziis » pn 06 mar 2006, 1:38

W jaki sposob i gdzie moge sie dowiedziec jaki trafopowielacz jest potrzebny do mojego tv i ewentualnie jaki moze byc do niego zamiennik. Z gory dziekuje za kazda porade. POZDRAWIAM

PI

Postautor: PI » wt 07 mar 2006, 1:02

Witam; najlepiej spisac wszystkie dane z FBT - sa one tam nadrukowane lub jest naklejka z danymi i na tej podstawie najlepiej jest szukac zamiennika (lub oryginału). Mniej pewne jest spisanie typu FBT z instrukcji serwisowej, a to dlatego, że zależnie od serii tego samego OTV mogły byc stosowane rózne FBT, co czasem pociągało za sobą róznice układowe. Wynikiem tego było, że trafa były między soba niezamienne.
Jedna uwaga - trafo często jest zakurzone, przybrudzone i napis może byc słabo widoczny lub trudno czytelny z powodu przysłonięcia przez inne elementy.
PI

Gość

Postautor: Gość » wt 07 mar 2006, 1:38

Dziekuje bardzo za wszelkie porady Bardzo mi pomogles mam nadzieje ze jakos sobie poradze.Pozdrawiam

Gość

Postautor: Gość » wt 07 mar 2006, 3:09

AFS-367 to BSC27-N2205 (jest dostępny i na pewno działa)

Wróć do „Podzespoły i układy”