Silnik zakłóca mi wzmacniacz.

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
THC85
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Silnik zakłóca mi wzmacniacz.

Postautor: THC85 » pt 13 maja 2005, 11:55

Przy zgaszonym silniku wszystko działa poprawnie ale kiedy tylko sie go odpali odrazu słychac w głosnikach szum silnika kable sa pociagniete bezposrednio z akumulatora założony jest filtr zakłucen i dalej niedziała niewiem juz co mam zrobic???

Gość

Postautor: Gość » pt 13 maja 2005, 21:52

Nie wiem jakie auto, ale jesli jest w nim alternator, chyba na pewno jest, to może byś uszkodzony kondensator przeciwzakłóceniowy, przy alternatorze. Druga rzecz która przychodzi mi do głowy, to sposób prowadzenia i połączęń, a także długość i jakość kabli sygnałowych między radio a wzm. W reszcie kwestia jakośc sprzętu, jeśli to chńszczyzna nie ma się co dziwić...:D

mielinski
Aktywny użytkownik 1
Aktywny użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: mielinski » pt 27 sty 2006, 22:55

Witam

Tanie radio - nic sie nie da zrobic. Dobre radio - zle podlaczona masa, zawsze znajdzie sie jakies przebicie. A efekt calkiem sympatyczny, mozna sledzic obroty silnika w radiu ;). Poza tym radze podlaczyc radio juz w okolicach przekaznikow i bezpiecznikow. Samochod prawie na 100% ma przygotowany obwod na radio.

Pozdrawiam
Radmor 5102-TE i Altus 110 - rozpływam się w tym przecudnym dźwięku :D:D:D

Wróć do „Podzespoły i układy”