ALTUS 110 ??????????????

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
pite14
Piszący użytkownik 2
Piszący użytkownik 2

ALTUS 110 ??????????????

Postautor: pite14 » czw 09 lut 2006, 18:42

Mam problem. Posiadam tonsile altus 110w i mam problem ponieważ chiałbym żeby moje kolumny miały dobry bas, dobry dźwięk i lekkie wysokie tony.Jaki wzmacniacz kupić żeby altusy w pełni wykorzystywały swę moc .Żeby miały doby niski i czysty bas i wyraźisty dżwięk.Doradźcie, interesuje mnie szczególnie technics, ale inne też mogą być nawet esrada i żeby były tanie .Proszę o szybką odpowiedź.Pozdrowienia.

movzx
Aktywny użytkownik 3
Aktywny użytkownik 3
Kontaktowanie:

Postautor: movzx » czw 09 lut 2006, 23:48

Jesli chcesz wydac kupe kasy i byc co najwyzej umiarkowanie zadowolonym, polecam Technicsa :>

Na forum byla dosc burzliwa dyskusja o Radmorach i Diorach, mam nadzieje ze sie zapoznales: http://www.elenota.pl/forum/viewtopic.php?t=1575

Ja osobisicie polecam WSH-205 Diory (mam taki zestaw i zlego slowa nie moge powiedziec :D), kolega Mielinski zapewne poleci Radmora 5102 ;)

No i bardzo istotne jest w jakim stanie sa te kolumny (czy sa nowe czy leciwe), i czy maja w miare dobre (najlepiej oryginalne) glosniki - jesli masz w nich srednice np. polipropylen na piance to zapomnij od razu.
"Lekkie" wysokie sa raczej sztandarowa wlasnoscia Altusow (ach te tubki ;))
Pozdr.

mielinski
Aktywny użytkownik 1
Aktywny użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: mielinski » sob 25 lut 2006, 23:42

Witam po dlugiej nieobecnosci :)

Oczywiście do Altusów jedynie wzmaki badz amplitunery rodzimej produkcji :D! A na powaznie, to moze warto zastanowic nad Diora, na ktorej Altusy wystarczajaco rozwina skrzydla jednoczesnie nie zwijajac portfela :D?? Albo, oczywiscie ;), Radmorem? Moje Altusy przewinely sie w temacie z linka Kolegi Movzx'a, mozna sobie porownac stan :D.
Na Radmorze maja hmm... "delikatne" wysokie, stanowcza srednice i ulewajacy sie bokami bas :D <= ale wszystko pod kontrola :).

Pozdrawiam
Radmor 5102-TE i Altus 110 - rozpływam się w tym przecudnym dźwięku :D:D:D

Wróć do „Podzespoły i układy”