Trafo powielacz doTV NEC 12T312

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
andrzej.niem
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: andrzej.niem » sob 25 mar 2006, 11:26

Witam. moze ktoś wie jaki jest typ lub zamiennik trafopowielacza do TV NEC 12T312.Oryginalny uległ spaleniu i oddany do przewiniecia zaginoł w czasie przeprowadzki sklepu .Moze jakiś adres,link do strony www. Bardzo proszę o pomoc.

PI

Postautor: PI » sob 25 mar 2006, 18:50

Witam; kiedys wyjaśniałem podobny przypadek - najpewniejszym źródłem informacji jest inny taki sam OTV, poza tym mozna tez opierac sie na kompletnej instrukcji serwisowej z pełnym wykazem części zamiennych, a i tu trzeba brac pod uwagę, że w tym samym modelu płyty głównej moga wystepować rózne FBT, zależnie od chocby typu kineskopu. Pełne serwisy z kolei są wyjątkowo rzadko dostepne free w sieci - pozostaje zakup lub info od któregoś z kolegów, który ma sprawdzone info na ten temat. NEC nie jest niestety zbyt popularna firma u nas w kraju, ale zamienniki dla tego FBT napewno są, np. u Diemena.
PI

andrzej.niem
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: andrzej.niem » sob 25 mar 2006, 19:26

Dziękuję za podpowiedz,nie mam dostępu do innego NEC.ale dziękuję za pomoc.Dostałem wiadomość z forum Serwisu Elektroniki że odpowiednik to HR6294 dla modelu 12T412 .

Wróć do „Podzespoły i układy”