Witam
Pobawiłem się dalej plikiem .bat i zaobserwowałem ciekawe reakcje. Po części masz racje, że nie powinno być problemów z wysłaniem, ale..
Zauważyłem, że jak mam 2 pliki .bat z poleceniem net send (na innym dysku jak startowy), to pojawia się błąd - zamiast wyświetlać komunikat, to otwiera się wiersz poleceń i wypisuje w nieskończoność dane polecenie(nie wykonuje je), jak przerzucę 1 plik na startowy to wykonuje polecenie.
Dość dziwna reakcja (win2k server SP4). Kombinowałem z wył. programów "siedzących" w pamięci, ale niestety nie mają żadnego wpływu na to.
Co do stwarzania problemów w czasie gdy messenger jest wyłączony to również nie spotkałem się z jakimiś niemiłymi przygodami. Napisałem to profilaktycznie, gdyż wiele stron piszących na zadany temat napomina o problemach.
Wiadomo, że ile by się nie instalowało to i tak nie przetestuje się każdego sprzętu, programu, sterowniku pod każdym kątem

...
Tak się domyślałem, że marne szanse na atak i BSOD w ten sposób, ale dziękuje za utwierdzenie mnie w tej myśli
Pozdrawiam JAc