Co do samego odbiornika radiowego, to mogę powiedzieć, że jest to już w miarę wysoka klasa- Blaupunkt Casablanca CD51. Jeśli chodzi o wzmacniacz, to tej firmy akurat wcześniej nie znałem- Weconic. Patrząc jednak na użyte podzespoły, jak i sposób wykonania można raczej stwierdzić, że nie jest to jakiś badziew typy First. Podłączyłem + bezpośrednio z akumulatora i nie było zakłóceń,ale.... tylko jak przewód zasilający szedł powyżej odbiornika radiowego (

). Dziwne... W dodatku spostrzegłem, że jak włączę stacyjkę, to też pojawiają się lekkie zakłócenia ( niezależnie czy wzmacniacz jest podłączony, czy nie i czy silnik jest uruchomiony czy nie...). Może kabel antenowy jest jakiś felerny... Przebiega on w pobliżu wiązki przewodów i puszki z bezpiecznikami-może dlatego łapie zakłócenia...Muszę sprawdzić jak będzie się zachowywać radio jak antenę na próbę przestawię od strony pasażera... Aha-dodam jeszcze, że np. podłączając zwykły rezystor, czy żarówkę w ten sam plus, co wzmacniacz, nie powoduje to zakłóceń, a w momencie podłączenia wzmacniacza problem się pojawia

Pozdrawiam, dziękuję za zainteresowanie i wszelkie rady.