FS1KM 14A2N01

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
rexianos
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

FS1KM 14A2N01

Postautor: rexianos » czw 06 sty 2005, 21:07

poszukuję informacji na temat tranzystora FS1KM 14A2N01

--------------------------------------------------------------------------------

czym zastąpić ewentualnie jego parametry?

Gość PI

FS1KM.....

Postautor: Gość PI » pt 07 sty 2005, 15:41

Witam. Trochę wyręcze Andy(admina), który cierpliwie podpowiada, że wiele danych jest w Elenocie. FS1KM14.... dokładnie akurat nie ma, ale są inne FS1KM......, co na jedno wychodzi; to co jest po KM to wartość napięcia Uds, zawsze można dać tranzystor o wyższym napięciu, inne właściwości są zazwyczaj te same - może być różnica w obudowie (np.izolowana lub nie). Sa to tranzystory Mitsubishi, ale istotnie, dośc trudno znaleźć do nich dane. W każdym razie odsyłam do wyszukiwarki Elenoty.
PI

Gość PI

FS1KM....

Postautor: Gość PI » pn 10 sty 2005, 11:29

Witam; jeszcze taka uwaga: te mosfety używane są jako kluczujące w, np.przetwornicach, stbilizatorach czy regulatorach impulsowych, ze względu na szybkość działania; ja w monitorze w miejsce FS12KM10xxx
zastosowałem STP14NK60ZFP (produkcji ST-Micro.)ponieważ taki był łatwo dostepny i monitor pracuje szczęśliwie juz rok. Zatem w miejsce tego FS1...... mozna bez zadnego ryzyka wstawić cos z produktów ST
(czyli SGS-Thomson Microelectronics"), bo są to elementy dobrej jakości
a co do szybkości przełączania - MOSFETy i tak należą do szybkich tranzystorów - mam na mysli układy impulsowe, mówiąc ogólnie.

Wróć do „Podzespoły i układy”