Ogolnie doszedlem do wniosku ze "jakosc" napiecia na wyjsciu bedzie mnie zadowalac.
Powiedzmy ze petla sprzezenia zwrotengo bedzie pracowac z czestotliwoscia 2khz (procek musi jeszcze wykowynac inne rzeczy), wiece napiecie bedzie oscylowac wokol zadanej wartosci, jednak wartosc srednia powinna byc bardzo zblizona do napiecia zadanego (rozdzielczosc ADC i DAC 10 bitow).
Regulacja przeplywu w pompie jest zrealizowana tak iz w polu magnetycznym cewki ktora zasilam jest umieszcozny obrotowy trzpien i wlasnie przylozone napiecie przeklada sie na kat obortu tego trzpienia.
Istotna jest tutaj wartosc srednia napiecia (a tak mi sie przynajmniej wydaje

Pierwsze rozwiazanie kotre przetestowalem gdzie napiecie wyjsciowe ustawialo sie za pomoca miernika uniwerslanego podpietego przy zasilaniu pompy dalo bardzo dobre rezultaty (przeplywy zgodne z katalogowymi). Jedynym mankamentem bylo to iz trzeba bylo ustawiac napiecie "z reki" za pomoca przyciskow a nie za pomoca menu gdzie bylyby predefiniowane nastawy.
Co do lepszego op ampa to sluszna uwaga. Probowalem tez na wzm. MC33202 (rail-to-rail) ale niestety nie dotrwal w calosci do konca testow wiec nie mam pelnych wynikow doswiadczenia. A LM232 uzylem bo mam tych ukladow "cala szuflade"

Na razie prowadze doswiadczenia ktore maja doprowadzic mnie do fnalnego ukladu z ktorego bede w pelni zadowlony
Pozdrowienia
Jadzwin