Witam,
nie wiem, czy wiesz jak skomplikowana to jest rzecz,
zajżyj sobie na stronę
www.motorola.com/mcu i poszukaj sobie coś takiego jak Motor Control. Tam są noty katalogowe i aplikacyjne, które dotyczą sterowania klatkowymi silnikami indukcyjnymi (domyślam się, że taki silnik chcesz sterować). Jak chcesz sobie obejżeć stopień wyjściowy, to zajżyj do noty katalogowej MEMC3PBLDCPSUM.pdf, a szczególnej uwadze polecam AN1664,a właściwie program z tej noty katalogowej, który, jak chcesz, żeby falówka działała przy 300 Hz musisz lekko zmodyfikować. A pozatym potrzebujesz masę części i narzędzi , między innymi trudno dostępny, a właściwie dość drogi (Future Electronics, Ropla) MC68HC908MR16CFU, kompilator C firmy Metrowerks dla uC HC08, chyba, że chcesz sobie pisać program w asmie (samobójstwo

). Co do stopnia mocy, to radze ci zrobić układ z pojedyńczymi driver'ami dla każdego tranzystora (np. HCPL-3101 lub HCPL-316J, te drugie są full-wypas), gdyż IR'ki lubią lecieć (to jest mało powiedziane

). No i radze dać baaaaaaaaardzo duuuuużo kondensatorów odkłucających na zasilaniu w szczególności od driver'ów.Pomiar prądu radze zrobić od strony zasilania !!!!!!!! A na początek ustaw sobie duuuuuży deadtime, bo ja tego nie zrobiłem i usmażyłem pare IGBT'ków.
Życze powodzenia (ja potrzebowałem przy dubaniu tak gdzieś raz w tygodniu po 3-6 godzin około 2 lata by tą falówkę doprowadzić do działania

). A, jeszcze jedno, broń Boże nie używaj do sterowania tego PIC'ów, czy też nie puszczaj na to bezpośrednio prostokąta o niskiej częstotliwości (0-300 Hz) i stałym wypełnieniu -> przy np. 15 Hz usmażysz silnik.
Pozdrawiam
Johnny