Witam serdecznie wszystkich ludzi ktorzy znaja sie i interesuja elektronika. Pisze do Was z ogromna prosba, a mianowice mam do przygotowania na prace dyplomowa temat "generator vco". Temat zapewne dla was banalny ale nie dla mnie...po prostu ja nic z tego nie qmam...owszem nauczyc sie umiem i wykuc na 5, ale trzeba miec sie z czego uczyc. Chodzi o to iz przewertowalem juz setki stron ale wiekszosc z nich nie posiada zadnych konkretnych odpowiedzi na moje pytania. Do zrealizowania mam takie zagadnienia :
1. Opis przyjetego systemu konstrukcji i porownanie z innymi mozliwymi do zastosowania systemami
2. opis konstrukcji i budowy modelu ( tutaj musze wykonac prace praktyczna..mam wiele schematow ale nie wiem ktory z nich jest najprostszy w uzyciu - nie problem jest dla mnie go zlozyc, ale skumac sie jak dzialaja poszczegolne elementy )
3. przedstawic charakterystyki teoretyczne i rzeczyswiste i okreslic jakosc
4. Dane znamionowe elementow ( tu oczywiscie wiem jak to zrobic:P ale nie wiem ktory uklad wybrac do budowy)
5. Zasady bezpiecznej obslugi..hehe tu moze i dobrze poleje wode ale potrzebne tu sa tez informacje na temat wytrzymalosci ukladu.
Wiem iz pewnie malo kto zerknie tutaj, ale jesli ktos posiada jakies informacje w tym temacie bylbym niezmiernie wdzieczyny za pomoc. Nie ukrywam ze wykonanie czescipratycznej nie bedzie dla mnie trudne, bo lutowac itp rzeczy umiem:) ale nie wiem jakis uklad zrealizowac...prosilbym o kazda pomoc..z gory dzekuje . Pozdrawiam