POMOCY - przekaźnik czy co??

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
ypk
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

POMOCY - przekaźnik czy co??

Postautor: ypk » sob 29 sty 2005, 16:13

witam,
jestem bardzo początkujący więc prosze o wyrozumiałość - potrzebuję elementu który jesli dostanie prad na obwod wejsciowy to powstanie pole magnetyczne ktore przyciagnie 'zatrzask' zamykajac rozwarty przez caly czas obwod wyjsciowy - wiem ze brzmi to bardzo żalośnie ale potrzebuje wlasnie czegos takiego - podobno taki elelmt to przekaznik ale ja mam na obwodzie we okolo 100-250 mA - a szukajac przekaznika to znajdowalem tylko jakies przemyslowe elementy na ogromne prady i napiecia

z gory dziekuje za odpowiedzi

ryszard49
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Przekaźniki

Postautor: ryszard49 » sob 29 sty 2005, 18:03

Witam.
Zapoznaj się z ofertą przekaźników krajowych.
http://www.relpol.com.pl/produkty.jsp?START=10&PID=37
Pozdrawiam.

Bastus
Raczkujący użytkownik 3
Raczkujący użytkownik 3
Kontaktowanie:

Postautor: Bastus » śr 16 mar 2005, 17:38

Powiedz do czego to chcesz wykorzystać i jakie napięcie panuje w obwodzie.
Można przeciez wykorzystać tranzystor, który będzie załączał przekaźnik nawet przy małym prądzie.

MarekM
Aktywny użytkownik 1
Aktywny użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: MarekM » śr 16 mar 2005, 21:31

Jeśli możesz zastosuj przekaźniki DIL typu PRME, PRMA, MSS-2. Powszechnie stosowane w starszej technologii przemysłowej.
Są to przekaźniki kontaktronowe. Obciążalność styków ok.1A, a napięcia zasilające w zakresie 5-24V. Z wyglądu przypominają układy scalone. Bliższe dane w katalogu ELFA www.elfa.se/pl/
Wpisz w wyszukiwarkę elfy PRME i przejrzyj ofertę. Good Luck
marecki

Wróć do „Podzespoły i układy”