Otóż mam taki problem. Robię sobie subwoofer do autka dokładnie wg. tego projektu:
http://www.mdcs.elektroda.net/sub1554/sub1554.html .
Wystąpił problem taki, że wzmacniacz po podłączeniu napięć zachowuje się tak jak każdy lecz po podłączeniu sygnału słychać tylko cicho wysokie tony

. Wszystko jest tak jak na schemacie. Pomyślałem, że ten filtr jest jakoś źle skonstruowany i postanowiłem sprawdzić końcówkę bez niego i mi się niechcąco wyprowadzenia pozwierały i końcówka się przepaliła.

. Postanowiłem zrezygnować z tego rozwiązania i zastosuję teraz jako filtr zwykłą zwrotnicę głośnikową. No ok, sprawa filtru jest rozwiązana ale jak podłączyć powyższy wzmacniacz (skonstruowany wg. aplikacji znalezionej na Elenocie) do wyprowadzeń tylnych głośników, bo przecież sygnał z nich jest za mocny

. Potrzebuje taki jakiś prosty układzik, który będzie dobrze spełniał swoją rolę i będzie miał regulację wzmocnienia.
PS. Proszę o "łopatologiczne" wtłumaczenie jak to zrobić bo na elektronice znam się amatorsko
PS2. Jak niby miał grać ten oryginalny wzmacniacz jeżeli od głośnika biegnie tylko jeden przewód