Durzy pisze:Dzieńbobry
No mięknę konkretnie. W nocie o LM317 jest w prawdzie "LOW COST 3A SWICHING REGULATOR" ale Pan starszy odemnie i posiadający durzo więcej wiedzy (nauczyciel) powiedział mi że 317'stka to 3A nie uciągnie max to 1,5A , za to 318 to takasama tylko na 3A jak mi właśnie trzeba. no i co ja mam zrobić ? doradźcie...
rallus pisze:Durzy pisze:Dzieńbobry
No mięknę konkretnie. W nocie o LM317 jest w prawdzie "LOW COST 3A SWICHING REGULATOR" ale Pan starszy odemnie i posiadający durzo więcej wiedzy (nauczyciel) powiedział mi że 317'stka to 3A nie uciągnie max to 1,5A , za to 318 to takasama tylko na 3A jak mi właśnie trzeba. no i co ja mam zrobić ? doradźcie...
Kolego "Durzy".. "Wysokoprądowym" odpowiednikiem LM 317 jest LM 350. Z niego można wyciągnąć 3A. Wyprowadzenia ma takie same jak LM 317. Jeszce więcej bo 5A można wyciągnąć z LM 338. A sposób jak jednym potencjometrem regulować napięcie dodatnie i ujemne (symetryczne) jest opisany na przykładzie zasilacza regulowanego opisanego w nieistniejącym już miesięczniku "PRAKTYCZNY ELEKTRONIK" w numerze 1/2002.
bardzo jestem zainteresowany tym zasilaczem jeśli można proszę o schemat ew. rys.płytki z góry dziękiAnonymous pisze:z całym szacunkiem dla Pana to jednak z l200 da sie dobry zasilacz zrobić,niema odczytu cyfrowego,10lat używam w serwisie i jak narazie doskonnale sieę spisuje regulacja pradu 2do 10A napiecie 3V do 30 V
tak więć tego układu nie spisywałbym tak szybko na straty l
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 7 gości