Mostek

Zadaj tu pytanie, jeśli nie wiesz w jaki sposób zrobić układ realizujący założone funkcje.
Warts
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Mostek

Postautor: Warts » pn 27 lut 2006, 17:58

Witam, mam wielką prosbę... poniewaz potrzebuje schematu mostka 10A (ktory wytrzyma 10 Amper..), ktory na wyjsciu będzie miał zabezpieczenie (wrazie skoku napiecia..), jego zastosowanie to "stanowisko elektryczne" na ktorym bodajże sprawdzane sa rozne urządzenia elektryczne? To tyle co wiem na temat mostka ktory mam zbudować :/, nie jestem jak widac obeznany w elektryce ani elektronice... poprostu jakbyscie mogli mi jakos z tym pomoc... :/

movzx
Aktywny użytkownik 3
Aktywny użytkownik 3
Kontaktowanie:

Postautor: movzx » pn 27 lut 2006, 20:27

Jaki to ma byc mostek? Pomiarowy (jakiego typu), prostowniczy...?
Pozdr.

Warts
Raczkujący użytkownik 1
Raczkujący użytkownik 1

Mostek

Postautor: Warts » pn 27 lut 2006, 22:52

Bodajże mostek prostowniczy 10A.

diodus
Aktywny użytkownik 1
Aktywny użytkownik 1
Kontaktowanie:

Postautor: diodus » pn 27 lut 2006, 23:47

A jakie napiecie na wyjściu tego mostka? Poza tym mostka nie trzeba budować. Są dostepne za 5-10zł kostki metalowe od 10 do 35A i napieciach od 100 do 1000V. Nawet teoretycznie lutować nie trzeba bo mają zaciski na konektory.
Zabezpieczenia z kolei zależą od tego przed czym i jakie wartości mają zabezpieczać. Nastepnie... co znaczy stanowisko elektryczne 10A? Co ma byc na tym sprawdzane?
Pytasz nie mając pojecia o co pytać. Musisz zdecydowanie doprecyzować pytania. Inaczej trudno udzielić jakiejkolwiek sensownej odpowiedzi. A o taką tu chyba chodzi...

Wróć do „Podzespoły i układy”