Słuchajcie czemu stereodekoder zniekształca ? I to nie byle jaki, tylko TA7343, o którym bardzo dobrze piszą, czytałem że ktoś zamienił stereodekoder UL1601 w Radmorze na ten właśnie TA7343 i efekt był wspaniały. Tylko że Radmor to jest fabryczny sprzęt, a ja zrobiłem coś takiego:

Podłączyłem do tego przedwzmacniacz na jednym tranzystorze, stereodekoder i wzmacniacze UL1490 (w radiu kondensator C12 usunąłem). Przedtem w wersji mono działało dobrze. Początkowo podejrzewałem UL1490, ale w jeden kanał wstawiłem ten wzmacniacz, na którym przedtem chodziło mono (na układzie TBA820) i też zniekształca. Może ma znaczenie jakość tego, co dochodzi z głowicy, a przecież to coś tutaj głowicą jest raczej tylko z nazwy. Co wy o tym myślicie? Aha i jeszcze coś: dławik zamiast 22uH jest 27 i tranzystor we wzmacniaczu w. cz. zamiast bf240 (h21e=80) jest bf214 o wzmocnieniu dużo większym, już nie pamiętam jakim, ale sprawdzałem.

. A później w nocie katalogowej doczytałem się, że jak te kondensatory są większe niż 15n, to są duże zniekształcenia. Ponieważ nie mam 15n to zmieniłem na 10n (w nocie jest że wtedy jest tylko mniejszy poziom sygnału wyjśiowego) i zniekształcenia zmniejszyły się o 99%
. A później w nocie katalogowej doczytałem się, że jak te kondensatory są większe niż 15n, to są duże zniekształcenia. Ponieważ nie mam 15n to zmieniłem na 10n (w nocie jest że wtedy jest tylko mniejszy poziom sygnału wyjśiowego) i zniekształcenia zmniejszyły się o 99%  . Na te zniekształcenia które pozostały to chyba już nie mam co narzekać choć może jeszcze dałoby się coś zrobić, np. inna głowica. Jeśli macie jakieś pomysły  to coś napiszcie i sory że zawracałem głowę
 . Na te zniekształcenia które pozostały to chyba już nie mam co narzekać choć może jeszcze dałoby się coś zrobić, np. inna głowica. Jeśli macie jakieś pomysły  to coś napiszcie i sory że zawracałem głowę  
 , w tym artykule z MT była dużo bardziej skomplikowana
 , w tym artykule z MT była dużo bardziej skomplikowana